Kako je Dravet sindrom spektar poremećaja, tijek bolesti razlikuje se od djeteta do djeteta i ne postoji standardni protokol liječenja. Višestruki napadaji i promjene vrste napadaja uobičajeni su i variraju od pacijenta do pacijenta. EEG snimanja i neuro slikovne tehnike koriste se pri dijagnosticiranju.

 SVAKODNEVNA PRIMJENA LIJEKOVA
Antikonvulzivna terapija koja se pokazala korisnom u dugotrajnoj kontroli napadaja u Dravet sindromu uključuje benzidiazepine, topiramat i natrij valproat.  Stiripentol (Diacomit) se pokazao učinkovit u kombinaciji s drugim lijekovima, posebno s natrij valproatom i klobazamom.


Antiepileptički lijekovi:

Klobazam (Onfi, Frisium, Urbanyl)

Klonazepam (Klonopin, Rivotril)

Levetiracetam (Keppra)

Stiripentol (Diacomit)

Topiramat (Topamax)

Natrij valproat (Depakote, Depakine, Epilim, Epival)

Kalijev bromid

 

LIJEKOVI ZA ZAUSTAVLJANJE NAPADAJA
Mnogi pacijenti s Dravet sindromom doživljavaju epileptične statuse, epileptične napadaje produljenog trajanja koji zahtijevaju medicinsku pomoć . Iz tog razloga neuropedijatar/neurolog može propisati lijek na bazi benzodiazepina koji se daje za vrijeme napadaja kako bi zaustavio napad.


Lijekovi za zaustavljanje napadaja:

Klonazepam (Klonopin)

Diazepam (Diastat)

Lorazepam (Ativan)

Midazolam (Versed)

 

IZBJEGAVANJE KONTRAINDICIRANIH LIJEKOVA
Skrb i zdravstvena zaštita oboljelih od Dravet sindroma uključuje i izbjegavanje kontraindiciranih lijekova zbog njihove interakcije s natrijskim  ionskim kanalima. Lijekovi koje treba izbjegavati uključuju karbamazepin, lamotrigin, i vigabatrin koji mogu izazvati ili povećati javljanje napadaja. Fenitoin se može koristiti pri zaustavljanju epileptičnog statusa, ali nije koristan kao lijek u svakodnevnoj primjeni.


Lijekovi koji mogu pogoršati napadaje:


Karbamazepin (Tegretol, Calepsin, Cargagen, Barbatrol, Epitol Finlepsin, Sirtal, Stazepine)

fosfenitoin (Cerebyx, Prodilantin)

lamotrigine (Lamictal)

okskarbamazepin (Trileptal)

fenitoin (Dilantin, Epanutin)

vigabatrin (Sabril, Sabrilan, Sabrilex)